Mary Higgins Clarková: Tatínkova holčička

Tatínkova holčička nalezena mrtvá

Ellie Cavanaughové bylo teprve sedm, když její starší sestra zmizela a později se našlo její tělo. Smrt dívky způsobí rozvrat v rodině a Ellie si nepřestane vyčítat, že rodičům neřekla o místě, kam se Alice chodila schovávat, dřív. Ale spravedlnosti bylo učiněno zadost, viník byl dopaden a odsouzen na 22 let, ačkoli celou dobu tvrdí, že je nevinen. O všechny ty roky později je propuštěn na svobodu a připraven očistit své jméno, aby mu zámožná babička odkázala dědictví. Ellie, teď investigativní novinářka, udělá všechno pro to, aby po letech odhalila celou pravdu.
Zdroj: eBay

Mary Higgins Clarková je mistryně detektivních románů, které začala psát v šestatřiceti letech a pokud byste je měli rádi v knihovně všechny, zabraly by vám hned několik polic (na Databázi knih jsem jich napočítala 65). 


Zatímco Ellie odkrývá čím dál děsivější fakta, půjde o krk i jí samotné, protože si zahrává s opravdu nebezpečným člověkem.

„Motala jsem se mezi nimi, a přestože mi každý říkal, jak jsem odvážná holčička a jak musím mámě pomáhat, cítila jsem se strašně osamělá. Chtěla jsem Andreu. Chtěla jsem jít do sestřina pokoje a najít ji tam na posteli se sluchátkem u ucha, jak vede nekonečné rozhovory s kámoškami nebo se baví s Robem Westerfieldem.“

Hodnocení: 85 %

  • Tatínkova holčička bylo opravdu napínavé čtení, jak už se to na správný detektivní thriller sluší. Než konečně odhalíte, KDO je vrahem, musíte se proplést pěkně zamotanými uličkami a na chvíli přesvědčila i mně, že za tím vším stojí někdo jiný. Tomu tleskám. 
  • Hlavní hrdinka Ellie některé čtenáře (i postavy knihy) štvala svým šťouralstvím, což mi ale nevadilo, protože jí někdo sakra zabil sestru, ke které vzhlížela a ona se přes to prostě nedokázala ani po letech přenést, což se klidně může stát. 
  • Co ale štvalo mě bylo přespříliš zbytečných detailů. Jednou, dvakrát si klidně přečtu, co nemilá Ellie zrovna jí a pije v jakém podniku, ale třikrát sedět nad jehněčím, to už se někomu zají.
  • Chybělo mi tam nějaké velké překvapení. Proč nebyl vrahem třeba zahradník? 
  • A název je teda dost zavádějící - trochu jsem se bála, že to bude totiž o zneužívání děti.
  • Mary Higgins Clarková psát umí, jak jinak by mohla být jednou z nejčtenějších autorek současnosti, Tatínkova holčička má pomalejší tempo, své mouchy, ale jako relax poslouží bravurně.

Komentáře

  1. Už jsem si knihu napsala :) Snad ji seženu do čtečky :)

    Když čtu název Tatínkova holčička, vybaví se mi seriál Soukromé pasti, který na mě před mnoha lety vyskočil v televizi na dovolené. Jsem ráda, že je tohle trochu něco jiného. Ale recenzí jsi mě opravdu nalákala :)

    OdpovědětVymazat
  2. Je to trochu smutné téma. Může to však být skvělá detektivka.

    OdpovědětVymazat

Okomentovat

Díky za komentář. Sleduj mě i na instagramu, ať ti neunikne žádná novinka.

Populární příspěvky z tohoto blogu

Šikmý kostel (Karin Lednická)

Antivirový šátek nanoSPACE - vyzkoušeno

10 důvodů, proč číst fantasy Dvůr trnů a růží