Devney Perry: Král (romantický thriller)

Devney Perry: Král kniha recenze


Temná romantická série o novinářce Bryce a pohledném motorkáři Dashovi začala hodně slibně a rozhodně je to jedna ze sérií, jejíž druhý díl si nenechám ujít. Čím mě Devney Perry (u nás nová, ale v zahraničí hodně známá autorka) přesvědčila?

Devney Perry Král
Bryce má novinařinu v krvi. A za sebou ne úplně naplňující kariéru v Seattlu, po které se vrací do rodného městečka, aby pracovala v místních novinách, které vlastní její otec. Cítít se nenaplněná a touží po velkém příběhu, který kupodivu přijde. V Clifton Forge se stala vražda a všechno ukazuje na to, že za ní stojí členi motorkářského klubu.

„Celý svůj dosavadní život jsem zasvětila žurnalistice. Hledání skrytých pravd a odhalování lží. Bylo to víc než jen práce, byla to moje vášeň. Pokud v tomto malebném městečku někde pod povrchem číhal velkolepý příběh, já ho najdu a odvyprávím. Vyšetřování vraždy týkající se Dravena Slatera? Hlasím se.“

Druhým vypravěčem je Dash – člen (teď už snad bývalého) gangu, který vyměnil pistoli za hasák a dny tráví buď na motorce nebo v rodinné autodílně. Nepopírá, že má za sebou temnou minulost. A dobře ví, jak jeho potetované tělo a drsná motorka působí na lidi (konkrétně na ženy). Když městečkem otřese vražda a ten, kdo skončí v poutech, je jeho otec, ví, že udělá všechno pro to, aby dokázal jeho nevinu. I kdyby to mělo znamenat, že spojí síly s tou protivnou novinářkou.


Temná romantická série? Berte to s rezervou

Král možná krapet klame tělem (nebo minimálně obálkou), kde kromě hodně zdařilé grafiky najdete i informaci, že jde o Temnou romantickou sérii Clifton Forge. Romantické to rozhodně bylo, dokonce i trochu erotické a tak akorát detektivní. A rozhodně ne pitomé. Ale temné? O tom vím jako milovnice a autorka hororů dost a nějak jsem to v tom neviděla.

Výborně napsaní hrdinové


Jestli něco tuhle knihu vážně táhne, je to špičkování ústředních hrdinů. Ta chemie mezi nimi je hmatatelná (vím, klišé jak blázen, ale když máte tu knížku v ruce, hmatatelné to je, no ne?). Bryce je správně ostrá holka, co má svý bubáky v hlavě a jestli někomu biologické hodiny tikají, tak jí už vyzvánějí. A to může podle ní ztišit jedině tvrdá a usilovná práce.

Dash... hele kam se hrabe nějakej pan Grey. Tohle je nefalšovanej „zlej“ kluk – motorkář, (asi) bývalej člen gangu a fešák, ze kterýho se ženským podlamují kolena. A zároveň samozřejmě jemnej a někde uvnitř i zranitelnej. Dokonalá kombinace. Taky byste ho chtěly zachránit, co? :-D


Hodnocení knihy: 4/5

Jak jsem napsala výš – tuhle knihu táhnou ti dva skvěle napsaní hlavní hrdinové a jejich interakce. Bavilo mě i prostředí zlých hochů z motorkářského gangu a rozhodně nejde říct, že by to nebylo napínavé, i když to, že spolu Bryce a Dash skončí, je jasné asi od strany 20. Tady jde o to, jak se postupně rozkrývají rodinná tajemství a z příkopů vyskakují kostlivci.

A co bych vytkla? Konec. Taky jste slyšeli, že Stephen King neumí psát konce? Tak to jste nečetli tohle... Nejde o to, že by byl nedořešený (i když otevřených věcí tu zůstalo dost a dost), ale byl tak sladký, že mě z toho rozbolely zuby. Proti dobrým koncům nic nemám (ani nevíte, jak jsem si přála, aby všechno dobře dopadlo třeba v tom Billy Summersovi), ale tohle bylo doslova zalité duhou a třpytkami. Což k těm motorkám prostě moc nejde.

Ale jak už jsem řekla – už kvůli těm postavám (nejen hlavním) budu rozhodně číst dál. Druhý díl s názvem Rytíř vychází tento týden a tentokrát dostane prostor Genevieve a Isaiah, kteří se taky objevili v prvním dílu.

Za recenzní výtisk Krále moc děkuji nakladatelství Beta. 

U nich taky první dva díly série koupíte.

Komentáře

Populární příspěvky z tohoto blogu

Šikmý kostel (Karin Lednická)

Antivirový šátek nanoSPACE - vyzkoušeno

10 důvodů, proč číst fantasy Dvůr trnů a růží