Equa skleněná lahev na vodu - otestováno v extrémních podmínkách

 Jedna skleněná lahev ušetří tisíce korun i zbytečných plastových obalů - to je fakt. A jelikož mám doma znovupoužitelnou plastovou i skleněnou, díky milé nabídce testování od Econea vám můžu po čtrnácti dnech s novou lahví napsat všechny plusy a možná i minusy.

Vybrala jsem si na eshopu Econea skleněnou lahev Equa Mismatch s akurátním objemem 0,7 litru. 

A co se mi na ní líbí?

  • Je vyrobena z borosilikátového skla, které je pevnější, odolnější.
  • Co se mi moc líbí a rovnou jsem i vyzkoušela je jeho vyšší tavná teplota - takže si do lahve klidně můžete udělat čaj bez obav, že by se lahev roztrhla.
  • Sklo jako materiál je netoxické, takže ve vodě nejsou ftaláty a BPA. Pro přirozenou filtraci vody je fajn pořídit ještě aktivní uhlí, takzvanou Binchtanovou tyčinku.
  • Borosilikátové sklo je lehčí, než klasické, takže jsem s sebou na výlet táhla vodu ve skleněné lahvi a ani jsem se nezapotila (ona taky byla docela zima 😉).
  • široké hrdlo pro pohodlné pití a nerezové víčko se silikonem, takže se nevylévá. Uvidíme, jak dlouho silikon vydrží funkční.
  • Objem 0,7 litru mi přišel dostačující v zimě i pro čtyřčlennou rodinu na procházce. Myslím si, že i v létě bude jednodušší do lahve vodu někde dočepovat, než se táhnout s větší lahví.
  • Otestováno při venkovní teplotě minus dva stupně - lahev udržela v teple čaj (cca 2 hodiny) i mě (v půlce výletu mě napadlo ji přesunout z batohu do kapsy bundy - to bylo blaho!). Tenhle způsob přenosného vyhřívání si ráda zopakuju.
  • Některé skleněné lahve od Equy mají ergonomický tvar pro snadné držení, ale já jsem si vybrala láhev s minimalistickým designem a stylovou grafikou, takže jsem měla trochu strach, že mi z ruky v rukavici vyklouzne. Což je ale můj problém, asi by stačilo si rukavici na chvilku sundat.
  • Většina lahví Equa se vyrábí v České republice a to je mi sympatické.
  • A nesmím zapomenout ani na ekologické balení - Econea dbá na to, aby balila zásilky do krabic od dodavatelů, takže už minimálně jednou použitých. Na krabici byla papírová páska s lepidlem z kaučuku a výplň krabice byla taky eko. Tohle mi udělalo hezčí den. I tu fakturu poslali na recyklovaném papíře a já nechala volný prostor dcerku pokreslit, takže ani kousek nepřišel na zmar. 

  • Mínus jsem našla jen jedno – odolné borosilikátové sklo se nedá třídit do zeleného kontejneru, ale mělo by se odvést do sběrného dvora s upozorněním, že jde o varné sklo. Ale myslím si, že mi ještě dlouho vydrží.
Takže? Naše planeta je jen jedna a já jsem moc ráda, že to přestává být lidem lhostejno. Takže díky Econeo, držím vám palce.


Komentáře

  1. Dobře vybraná pro a proti. Vlastně vítězí pro, takže nejspíš kvalitní výrobek a rozhodně lepší než plast.

    OdpovědětVymazat
  2. Teda, to udržení teploty mě mile překvapilo! 😊
    Navíc vypadá i dobře! 😊
    Já plastové lahve nepoužívám. Taky mám doma skleněnou, ale teda teplý čaj by mi dvě hodiny v mínusové teplotě asi neudržela. Takže tohle vypadá opravdu dobře!

    Blogerka Klárka

    OdpovědětVymazat

Okomentovat

Díky za komentář. Sleduj mě i na instagramu, ať ti neunikne žádná novinka.

Populární příspěvky z tohoto blogu

Šikmý kostel (Karin Lednická)

Antivirový šátek nanoSPACE - vyzkoušeno

10 důvodů, proč číst fantasy Dvůr trnů a růží