Literární soutěž Ilustory 2020

 Knihovna AV ČR vypsala literární soutěž o nejlepší povídku sepsanou podle daného motivu. Nebyla jsem sice úplně nejlepší, ale byla jsem druhá nejlepší. Chcete si povídku přečíst? Do toho.

Takže mi povězte, co evokuje rytina ve vás? A já vám pak řeknu, co napadlo mě.



Vlastně mi ten obrázek přišel tak inspirativní, že jsem k němu napsala povídku a půl. Nejdřív jsem začala s hledáním na internetu a celkem rychle jsem přišla na to, že příběh ilustruje Aktaiónův příběh, ve kterém tento hrdina přistihne bohyni Artemis při koupeli, ona se urazí a za trest ho promění v jelena. Následně je rozsápán vlastní smečkou psů. 

Pustila jsem se do psaní takového trochu historického fantasy o dívce Artemis a jejím bratrovi, kteří se vydávají do lesa, tam narazí na Lešije... a tím to skončilo. Zjistila jsem, že si tím příběhem a hlavně jeho časovým zasazením nejsem jistá. Šla jsem spát rozčarovaná.

A ráno se mi v hlavě zrodil úplně nový příběh, zasazený do současnosti a s pár narážkami na můj život. Výsledek si můžete přečíst sami a dát mi vědět, jak se vám to líbilo.

Porota soutěže byla složená ze samých profesionálů a o to víc mě moje umístění těší. Takže mám teď chuť psát. Nejlíp pořád.

Komentáře

  1. O téhle soutěži jsem ještě neslyšela, ale zadání mě hned zaujalo. Přečetla jsem si tvoji povídku jedním dechem. Ten závěr mě dostal, super! :)

    OdpovědětVymazat

Okomentovat

Díky za komentář. Sleduj mě i na instagramu, ať ti neunikne žádná novinka.

Populární příspěvky z tohoto blogu

Šikmý kostel (Karin Lednická)

Antivirový šátek nanoSPACE - vyzkoušeno

10 důvodů, proč číst fantasy Dvůr trnů a růží