Zvuky přírody: Svět lesa

Zvuková knížka pro větší děti (a rodiče)

Les listnatý, bukový, mlžný, mangrovový, pouštní... lesy se nachází v různých podnebích a přírodních podmínkách po celém světě. 10 různých lesních prostředí vám představí své obyvatele nejen pomocí ilustrací ale i zvuků. 

Zvuky

Po stisknutí tlačítka se ozve vždy šest až sedm záznamů zvuků zvířat rychle za sebou. To je pro děti velmi poutavé (upřímně, která máma umí věrně napodobit strakapouda?). Ale ocenila bych, kdyby vždycky před samotným zvukem řekli i to, kterému zvířeti patří. Následují totiž rychle po sobě a máme s dětmi trochu problém je jednak od sebe vůbec rozlišit a druhak ve velkoformátové knize ukázat, kterému zvířeti na obrázku patří.

Obrázky

Kniha je velkoformátová (31 x 27 cm) a ilustrace jsou krásné. Potěší děti i dospělé. Líbí se mi i různorodost zobrazených zvířat. Medailonky s jejich popisem obsahují většinou nějakou zajímavost a informaci o způsobu života.

Doporučuji knihu prolistovat přímo v knihkupectví nebo online. Určitě se vám zalíbí a pokud máte doma malého přírodovědce, neměla by vám v knihovně chybět. 
Naše téměř tříletá holčička si ji rychle oblíbila a docela dlouho u ní vydrží. Informace o zvířatech zatím moc nevydrží poslouchat, ale obrázky se jí líbí. Pro mladší děti určitě není, protože má obrázky na běžném, měkkém papíře. Knihu bych doporučila pro čtenáře od šesti let. 

Za recenzní výtisk děkuji já i dcera nakladatelství Drobek a Knihy Dobrovský - na jejich eshopu teď běží do 17. července velká sleva na čtení pro děti a mládež! Takže při koupi Zvuků přírody ušetříte 300 Kč. A navíc i doprava je teď zdarma. Neváhejte, akce končí 17. 7. 2019.

Komentáře

  1. Souhlasím. Kniha je pro děti perfektně a krásně zpracovaná...
    Dost mě rozesmály slova: "upřímně, která máma umí věrně napodobit strakapouda?" :D
    Jinak jsem ráda, že svůj web propojuješ s fb, už nějakou dobu ho přes fb sleduju. Zúčastnila jsem se mimo jiné tvé soutěže... jinak ti určitě přeji hodně čtenářů! :)
    A jsem zvědavá na další článek! :3

    OdpovědětVymazat
  2. Mám naprosto stejnou informaci v recenzi (vyjde zítra) :-) I u nás doma máme problém se zvuky, které jsou rychle za sebou, malý, který miluje zvukovky, nechal svět lesa ležet, protože se neumí pořádně rozhodnout, které zvíře slyší. U jiných je zvyklý koukat na vlka nebo medvěda a toho taky zmáčknout. A ještě se mu párkrát stalo, že šla notička zmáčknout těžko a náš vztekloun to nelibě nesl :D :D :D ale jinak kniha perfektní :)

    OdpovědětVymazat

Okomentovat

Díky za komentář. Sleduj mě i na instagramu, ať ti neunikne žádná novinka.

Populární příspěvky z tohoto blogu

Šikmý kostel (Karin Lednická)

Antivirový šátek nanoSPACE - vyzkoušeno

10 důvodů, proč číst fantasy Dvůr trnů a růží